Historie

De plaats waar nu de wooneenheden op het Pauluskerkplein staan, stond voorheen een katholieke kerk. Het complex is gelegen op de hoek Boschdijk / Marconiplein / Frankrijkstraat.

  • De St.Pauluskerk is gebouwd in 1922/23.
  • De St.Paulus kerk is geconsecreerd in 1924.
  • De St.Pauluskerk is ingezegend in 1931
  • De St.Pauluskerk is afgebroken in 1996

Verhalen over de St. Pauluskerk kunt u vinden op de website van de Stichting Eindhoveninbeeld. Op de plaats van de kerk is door woningbouwvereniging “Domein” een appartementencomplex gebouwd. Bestaande uit een hoogbouw met de entree van de appartementen inpandig en een galerijflat met de ingang van de appartementen aan de buitenzijde gebouwd onder de naam Paulusstaete.


Paulusstaete bestaat uit 144 appartementen. De hoogbouw uit 10 woonlagen waarvan op de bovenste etage 4 penthousen zijn gelegen. De onderbouw bestaan uit 5 woonlagen. Het hele complex is gebouwd als seniorencomplex(55+).  Deze wooneenheden staan op grond welke eigendom is van “Domein”. De Paulusstaete verdient het predicaat comfortabel. De grootte van de appartementen varieert van 69 m2 (type Ba) tot 100,5 m2 (penthouse type Af)

Bij de ingang aan de Frankrijkstraat is een ruim parkeerterrein aangelegd,  dat wordt afgesloten door een slagboom. In de onderbouw en op het parkeerterrein zijn bovendien enkele garages beschikbaar. Elk appartement heeft op de begane grond een eigen berging. De hoog en onderbouw is ook voorzien van afsluitbare ruimtes voor afvalcontainers en afsluitbare fietsenbergingen voor algemeen gebruik. In de Paulusstaete voelt men zich geborgen en veilig.

Alle appartementen vallen onder de hoede van een complexbeheerder ondersteund door een wijkcoördinator en twee assistent huismeesters. De entrees zijn ruim en overzichtelijk en voorzien van een videofooninstallatie. Zowel de galerijen als de binneningangen zijn apart afsluitbaar en uitsluitend via deze hoofdingangen bereikbaar. De brandtrappen kunnen alleen vanuit het gebouw zelf worden gebruikt.


Bij zowel de indeling als de afwerking is rekening gehouden met de eisen van aanpasbaar bouwen: In de toekomst kunnen de woningen aangepast worden aan de eventuele lichamelijke beperkingen van de huurder.  De hoogbouw is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers: deurbreedtes, entrees en drempelvrije en drempelvrije overgangen zijn er op afgestemd.

  • Het Pauluskerkplein is gebouwd in 1997/1998
  • Het Pauluskerkplein is opgeleverd in 1998 /1999

Bron: Luchtfoto Pauluskerk e.o in 1955: www.eindhoveninbeeld.com